Kino Auroran 2v-synttäriherkkuna 2.9. kulttielokuva The Holy Mountain!

Tällä alalla ei useinkaan pysty lupaamaan varmoja kokemuksia, sillä taide jos mikä on voimakkaan subjektiivista, mutta tämä voidaan varmuudella sanoa: mikään muu elokuva ei ole kuten lauantain myöhäisillassa osana Kino Auroran 2v-synttäreitä esitettävä Alejandro Jodorowskyn THE HOLY MOUNTAIN (1973)

Jodorowskyn ”LSD-western” El Topo (1970) keräsi valtaisan underground-suosion ohella ylistystä mm. George Harrisonilta ja John Lennonilta, jotka olivat hetki sitten kuopanneet The Beatles-monoliittinsa. Lennon ilmoittautui osarahoittamaan yhdessä kumppaninsa Yoko Onon kanssa The Holy Mountainin tuotannon & elokuvan tuottajaksi kiinnitettiin The Beatles-manageri Allen Klein.

El Topo – Alejandro Jodorowsky, 1970

Psykedeelisen elokuvan historiaa synnytettiin Meksikossa mm. valvomalla japanilaisen zen-mestarin ohjaamana viikko putkeen, toteuttamalla suufilaisuuden harjoitteita, lukemalla Kabbalaa ja Yijingiä sekä tietysti syömällä LSD:tä ja psilosybiinisieniä.

Onko The Holy Mountain siis lopputuotos psykedeelisen vallankumouksen viimeisillä aalloilla ratsastavien underground-taiteilijoiden kulttuurisesta omimisesta ja huumedieetistä? Näinkin voidaan asiaa katsoa.

Voiko The Holy Mountainin nähdä osana kulttuurin muutosta, jossa rauhan, rakkauden ja ymmärryksen kukkaislapsina etsintänsä aloittaneen sukupolven kollektiivipsyyke asteittain luisui pimenevään narkoosiin ja kontaktiin ihmisyyden kääntöpuolen kanssa? En sulkisi tätäkään tulkintaa pois.

Onko The Holy Mountain kooltaan ja visioltaan täysin omaa luokkaansa oleva teos & olisiko elokuvan historiasta kiinnostuneiden hyvä nähdä se vähintään kertaalleen valkokankaalta? Absoluuttisesti kyllä!

Mahdollisuus tähän kokemukseen on tarjolla Kino Auroran valkokankaalla vain tulevana lauantaina, osana meidän 2v-synttäreitä klo 21:30. Liput löydät täältä tai ovelta klo 21:00 alkaen!

Buy the ticket, take the ride.

-Mikko

ps. koko synttäri-illan ohjelmisto launtaina 2.9. meillä on:

💎 17:00 – ILVESKUISKAAJA (Juha Suonpää, 2022)

💎 19:00 – BARBIE (Greta Gerwig, 2023)

💎 21:30 – THE HOLY MOUNTAIN (Alejandro Jodorowsky, 1973)

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen