Esteettömyys

Esteettömyys ja saavutettavuus

Kino Aurora sijaitsee Kulttuuritalo Villa Ranan toisessa kerroksessa. Esteetön ja porrashissillä varustettu sisäänkäynti teatteriin sijaitsee kaupungin puoleisessa päädyssä. Oven edessä on yksi merkitty inva paikka autolle. Rakennuksen molemmista päädyistä löytyy esteetön WC.

Olethan yhteydessä teatteriin ennakkoon, mikäli tarvitset invahissiä.

Kuulovammaiset ja heikkokuuloiset

Kino Aurora esittää osan kotimaisista elokuvista tekstitettynä kuvailevalla tekstityksellä. Nettisivuilla on näytöskohtaisesti kerrottu elokuvassa puhuttu kieli sekä tekstityskieli. Jos kotimaisen elokuvan tekstityskieli on myös suomi, on elokuvassa kuvaileva tekstitys kuulovammaisia varten. Kino Aurorassa on induktiosilmukka kuulolaitteita varten.

Kino Aurorassa järjestetään aika ajoin tapahtumaluontoisesti viittomakielelle tulkattuja elokuvanäytöksiä ja kokonaan viitottuja elokuvia.

Näkövammaiset

Osassa näytöksistä on mahdollista käyttää kuvailutulkkaussovellusta, kuten MovieReadingia. Kuvailutulkkauksella tarkoitetaan äänitettä, jossa kuvailutulkki sanallistaa valkokankaan tapahtumat, henkilöt ja näkymät. MovieReading on ilmainen sovellus, jonka kautta voi ladata elokuvaan kuvailutulkkauksen. Näytöksessä tulkkaus käynnistyy automaattisesti ja sitä voi kuunnella päätelaitteen kuulokkeilla. Muistathan ottaa omat kuulokkeet mukaasi ja varata hieman aikaa sovelluksen ja elokuvan äänitiedoston lataamiseen. MovieReading -sovelluksen voi ladata omaan puhelimeen sekä Android että IOS sovelluskaupoista.

Henkilökuntamme auttaa tarvittaessa sovelluksen lataamisessa ja käytössä.

Avustajat

Henkilökohtaiselle avustajalle sisäänpääsy näytöksiin on ilmainen.

Opas- ja avustajakoirat ovat meille tervetulleita ja niille sisäänpääsy on ilmainen. Myös koululaisryhmien kanssa näytöksiin tuleville opettajille sisäänpääsy on ilmainen.