Elokuva TEMPLATE

Näytökset ja liput


Elokuvan tiedot


Ikäraja: 16
Kesto: 1h 19min
Lajityyppi: Dokumentti
Valmistumisvuosi: 2022
Ohjaaja: Olha Zhurba
Kieli: Ukrainia
Tekstitys: Englanti

Huom: näytöksen kaikki lipputulot lahjoitetaan Apua Ukrainaan ry:lle. Myös paikan päällä on mahdollisuus tehdä lahjoitus Apua Ukrainaan ry:lle joko käteisellä, MobilePaylla tai tilisiirtona. Voit lukea lisää asiasta täältä.

Arktisen Upeeta esittää Suomen ensi-illassa: äärimmäisen ajankohtainen ukrainalaisdokumentti OUTSIDE.

Vuonna 2014 yhdeksi Ukrainan vallankumouksen kasvoista ja keulakuvista nousi orpo katulapsi Roma, 13-vuotias poika, joka nähtiin Kiovan mielenosoitusten eturintamassa heittämässä poliiseja kivillä ja polttopulloilla. Dokumentintekijä Olha Zhurba seurasi maastounivormuun, aurinkolaseihin ja uhmakkaaseen pelottomuuteen verhoutunutta nuorta Romaa kansannousun ajasta aina vuoteen 2019. Tällöin 18-vuotiaaksi kasvanut Roma oli jälleen kaduilla, ainoana turvanaan lojaali mutta väkivaltaiseen huumekauppaan ajautunut isoveljensä.

Zhurban ja Roman välisistä puheluista, valvontakameranauhoista ja seitsemän vuoden ajan iholle päästetyn kameran materiaaleista koostuva Outside on Ukrainan kansannousun maskotin tarinan sijaan humaani ja koskettava katsanto juurettomuuden, vanhemmattomuuden, väkivallan, huumeiden ja ulkopuolisuuden vaikutuksesta nuoriin miehiin äärimmäisissä olosuhteissa.

Elokuvan ohjaaja Olha Zhurba on paikalla näytöksessä & osallistuu elokuvan jälkeen Q&A-sessioon. Lue lisää täältä.