Tekijävieraana Ohjuksen ohjaaja Miia Tervo lauantaina 2.3.

Miia Tervo tekijävieraana lauantaina 2.3. Kino Aurorassa!

Toisella pitkän elokuvan ohjauksellaan, vierailun yhteydessä esitettävällä draamakomedialla OHJUS kriitikoiden suosioon yltänyt Tervo on maamme kiinnostavimpiin lukeutuvia ohjaajia. Debyyttiohjaus Auroran (2019) tapaan Ohjus jatkaa Tervon hallitsemaa tyylilajia, jossa huumori on absurdia ja mustaa, hahmot ja tilanteet koomisia, ydinsanoma humaani ja draama iholle tulevaa, äkkijyrkkää, aitoa, koskettavaa ja repivää.

Kylän jäätynyt hiljaisuus kuitenkin rikkoutuu valtavalla pamauksella, kun neuvostoliittolainen ohjus putoaa Inarijärveen. Paikallinen kylähotelli täyttyy puolustusvoimien ja median edustajista & globaali skandaali on valmis. Pikkulehden päätoimittaja (Hannu-Pekka Björkman) tosin toivoo, että Niina kirjottaisi juttuja tapauksen inspiroimista ohjuksenmuotoisista possumunkeista, eikä pyrkisi selvittämään, mitä Inarijärvellä oikeasti tapahtui.

Paikkansa Niinalle pyrkii näyttämään myös ohjuksen ympärillä häärivän armeijan salamyhkäinen ja ylimaskuliininen johtoporras (mm. Tommi Korpela) sekä tuomionsa loppuun istunut Niinan väkivaltainen entinen mies Tapio (Tommi Eronen). Jatkuvan mitätöinnin kohteena elävä Niina joutuu valtioiden välisen rajaloukkauksen ohella selvittämään myös oman elämänsä rajoja.

Joulukuun 1984 tositapahtumia taustanaan käyttävä Ohjus on kerännyt tasaisesti ylistäviä arvioita & lukeutuu kevään onnistuneimpiin julkaisuihin.

Tervetuloa lauantaina 2.3. klo 17:30 alkaen elokuvan pariin & keskustelemaan ohjaaja Tervon kanssa elokuvan teosta!

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen