Joulukuun ohjaajasarjassa Wim Wenders!

The State of Things. Wim Wenders 1981

”Cinema is a worldwide phenomenon.”
– Wim Wenders

Joulun välipäivinä (28. – 30.12.) nähtävä Kino Auroran ensimmäisen ohjaajasarja esittelee kolme elokuvaa Wim Wendersiltä!

Viidellä vuosikymmenellä elokuvia tehnyt Wim Wenders (s. 1945) on kuljettanut yleisöään ympäri maailman. Jo Wendersin alku-uran kulmakivi, Road Movie -trilogian avannut Alice in the Cities (1974) vie katsojansa ilmojen halki, maanteitse ja vesireittejä pitkin New Yorkista Amsterdamin kautta Saksan Wuppertaliin ja Ruhrin alueelle. Mittavasta filmografiasta on miltei vaikeaa keksiä elokuvaa, jossa ei oltaisi tien päällä muodossa tai toisessa ja jossa eivät olisi äänessä useiden eri kulttuurien ja maiden edustajat.

Kuva: Alice in the Cities (1974)

Wendersin töitä yhdistävät filosofiset, usein hahmojen sisäisesti käymät dialogit ja keskustelut, vaihtuvat maisemat ja ilmeinen rakkaus elokuvaan. Nämä teemat ovat esillä joulun välipäivien sarjassa, jossa matkataan Alicen ja Philipin kolme maata kattavan reitin lisäksi kadonneen elokuvatuottajan perässä Portugalista Los Angelesiin ja kuljetaan 80-luvun puolivälin Tokiossa Wendersin “elokuvan pyhäksi aarteeksi” nimeämän Yasujirō Ozun muiston ja hengen perässä.

Kuva: The State of Things (1982)

Kuva: Tokyo-Ga (1985)

Matkalla Wim Wendersin kanssa -sarja kanssa toteutetaan yhteistyössä Goethe-Institut Finnlandin kanssa.

Huom: Ravintola Villa Rana tarjoaa 1 ilmaisen juoman (vain alkoholittomia vaihtoehtoja) jokaista Wenders-sarjan lippua vastaan! 🍸

Matkalla Wim Wendersin kanssa 28. – 30.12.

Ps. Huomaathan myös tämän:

To 30.12.
Tokyo Story
(Ohj. Yasujirô Ozu)

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen