Elokuva TEMPLATE

Näytökset ja liput


Elokuvan tiedot


Ikäraja:
Kesto: 0h 30min
Lajityyppi: esitelmä
Valmistumisvuosi:
Ohjaaja:
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ei tekstitystä

Huom: esitelmään on vapaa pääsy ja siihen ei voi varata paikkaa. Tervetuloa!

Kuudelle vuosikymmenelle levittyvä filmografia yhteensä 29 ohjauksella on tehnyt Markku Lehmuskalliosta yhden kansainvälisesti tunnustetuimmista suomalaisista elokuvaohjaajasta. Luonnon ja ihmisen välistä suhdetta sekä pohjoisten alkuperäiskansojen elämää fiktion ja dokumentin keinoin käsitellyt ohjaaja tunnetaan myös useista yhdessä kumppaninsa Anastasia Lapsuin kanssa ohjaamista nenetseistä kertovista teoksista.

Lehmuskallio vierailee Kino Aurorassa keskiviikkona 24.1. elokuviensa Poron hahmossa pitkin taivaankaarta (1993) sekä Anerca - elämän hengitys (2020) näytöksissä. Elokuvien välissä kuultavassa esitelmässä elokuvaohjaaja Jouko Aaltonen tarjoaa katsauksen Lehmuskallion mittavaan uraan ja elokuviin.

Jouko Aaltonen (s.1956) on vuodesta 1990 dokumenttielokuvia tehnyt ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Aaltonen on taiteen tohtori, julkaissut useita kirjoja ja artikkeleita sekä opettanut elokuvantekoa ja toimii Aalto-yliopistossa vierailevana tutkijana. Aaltonen on palkittu vuonna 1987 Elokuvataiteen valtionpalkinnolla sekä vuonna 2007 parhaan dokumenttielokuvan Jussilla elokuvastaan Kenen joukoissa seisot.