Elokuva TEMPLATE

Näytökset ja liput


Elokuvan tiedot


Ikäraja: 12
Kesto: 1h 17min
Lajityyppi: draama
Valmistumisvuosi: 2022
Ohjaaja: Sasatani Ryohei
Kieli: Japani
Tekstitys: Englanti

Helsinki Cine Aasia -festivaali vierailee Kino Aurorassa kahden näytöksen voimin 17. & 19.5.2022.

SANKA: NOMADS OF THE MOUNTAINS (山歌)
Japani 2022

On vuosi 1965 ja 15-vuotias tokiolainen Norio oleilee isänsä kanssa suvun maalaistalossa opiskellen lukion pääsykokeisiin. Hän kohtaa kolme ’sankaa’ perinteistä vaeltavaa käsityöläistä, joiden rippeitä on vielä maaseudulla. Teini-ikäinen Hana ja hänen isänsä ja isoäitinsä ottavat yksinäisen Norion hoiviinsa. Norion isä halveksii sankojen yksinkertaista ja luonnonläheistä elämäntyyliä ja paheksuu poikaansa, joka alkaa opiskelun sijaan viettää aikaa luonnossa. Erimielisyys isän ja Norion välillä johtaa pojan valitsemaan puolensa.

1965 oli voimakkaan talouskasvun ja poliittisen liikehdinnän aikaa Japanissa. Sanka kuvaa aikaa, jolloin modernisaatio uhkasi viedä perinteisen elämäntyylin ja luonnonläheisyyden. Norion isä nähdään seudulla sankarina, onhan hän tuonut sinne rahaa kaatamalla metsän ja laittamalla tilalle golfkentän. Sankojen, joita joskus sanotaa Japanin romaneiksi, kohtelu muistuttaa minkä tahansa vähemmistöryhmien diskriminaatiota.

In 1965 modernization threatens Japan’s traditional countryside and the lifestyle of ‘Sanka’ wandering nomads. 15-year old Norio feels more attracted to the Sanka way of life than the life that his businessman father is planning for him. Subtitled in English.

(Eija Niskanen)