Elokuva TEMPLATE

Näytökset ja liput


Elokuvan tiedot


Ikäraja: S
Kesto: 1h 5min
Lajityyppi: animaatio
Valmistumisvuosi: 1926
Ohjaaja: Lotte Reiniger
Kieli: Alkuperäinen
Tekstitys: Alkuperäinen

Ke 22.2. klo 18:00 näytös on PERUTTU sairastapauksen vuoksi. Lipunostaneiden rahat palautetaan & näytökseen tehdyt paikkavaraukset raukeavat. Rahojen palautus ja varausten raukeaminen ei vaadi asiakkailta toimenpiteitä. Kinokonsertille pyritään järjestämään uusi näytös vuoden 2023 aikana.

Kinokonsertin tilalla ke 22.2. klo 18:00 esitetään normaalihintainen näytös Michael Dweckin & Gregory Kershawon dokumentista PIEMONTEN TRYFFELINMETSÄSTÄJÄT. Liput näytökseen myynnissä täällä.

Pahoittelumme äkillisestä muutoksesta & kiitokset ymmärryksestä!

Kino Auroran keväässä toiveuusintana livesäestetty & live-ääninäytelty animaatioelokuvaklassikko Prinssi Ahmedin seikkailut!

Liput näytökseen 15€ (norm.) / 12€ (alennuslippu: lapset alle 15v., opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)

Elokuva on saanut inspiraationsa Tuhannen ja yhden yön tarinoista, ja siinä seurataan nimihenkilö Ahmedin uskomattomia seikkailuja maagisessa maailmassa, missä hän kohtaa pahoja noitia, prinsessoja, demoneita sekä Aladdinin taikalamppuineen. Jännittävyydestään huolimatta elokuva soveltuu myös perheen pienimmille.

Elokuvan ohjaaja, saksalainen Lotte Reiniger (1899-1981) tunnetaan animaatioelokuvan pioneerina ja erityisesti siluettitekniikalla tehdyistä animaatioistaan. Reiniger kuvitti animaatioillaan usein nimenomaan satuja. Vuonna 1926 valmistunut Prinssi Ahmedin seikkailut on vanhin tähän päivään asti selvinnyt kokoillan animaatioelokuva.


Kuva: Anna Tuulia Iivari

Elokuvan säestää pianotaiteilija, kapellimestari, sovittaja ja säveltäjä Lasse Hirvi. Lasse on työskennellyt jo 40 vuotta musiikin ammattilaisena rytmimusiikin eri sektoreilla sekä klassisen musiikin puolella. Tällä hetkellä Lasse toimii Jyväskylän kaupunginteatterin kapellimestarina ja esiintyy muissakin musiikillisissa konteksteissa ajan niin salliessa; mm. isännöi lauluklubeja, säestää ja johtaa konsertteja sekä soittaa jazzia eri yhteyksissä.

Liput näytökseen 15€ (norm.) / 12€ (alennuslippu: lapset alle 15v., opiskelijat, eläkeläiset, työttömät). Tähän erityishinnoiteltuun näytökseen ei voi käyttää Kino Auroran sarjakortteja tai lahjalippuja.