Kouluvuosi Japanissa -näytöksessä keskustelupaneeli tiistaina 7.5.

Suomalaisesta peruskoulusta keskustellaan laajasti, mutta elokuvia siitä ei ole tehty. Empaattinen ja ajatuksia herättävä dokumenttielokuva KOULUVUOSI JAPANISSA asettaa peilin suomalaisen peruskoulun eteen, ja nostaa esiin kouluun liittyviä teemoja, joista meilläkin keskustellaan.

Tiistaina 7.5. klo 17:00 näytöksen jälkeen Kino Aurorassa kuullaan keskustelemassa mm. elokuvan tuottajaa Outi Rousua sekä yliopistolehtori ja tutkija Antti Lokkaa Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitokselta.

Dokumentti herättää kysymään, miltä meidän lasten peruskoulu näyttää ja miten opettajat voivat. Ema Ryan Yamazakin ohjaama elokuva seuraa vuoden ajan japanilaisen peruskoulun ja sen oppilaiden arkea. Koulujärjestelmä perustuu vanhaan sotilaskoulutukseen ja tiukkaan hierarkiaan. Lapset oppivat jo varhain hyviä tapoja, oppivat noudattamaan sääntöjä ja osoittamaan kunnioitusta, aivan erityisesti opettajia kohtaan. Koulutyössä korostuu yhteisön merkitys kasvattajana.

KOULUVUOSI JAPANISSA on herättänyt jo runsaasti keskustelua katsojien parissa. Tervetuloa mukaan keskusteluun tiistaina 7.5. klo 17:00 alkaen!

Liput näytökseen ja keskusteluun löydät täältä.

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen