Ohjaaja Pauliina Punkki paneelivieraana ke 18.10.

Ensi viikon keskiviikkona 18.10. tuoreen ja kiitellyn LUMIPALLOEFEKTI -dokumentin klo 17:30 näytöksen jälkeen keskustellaan elokuvasta ja sen teemoista erittäin kovalla kokoonpanolla! Keskustelijoina ovat:

💎 elokuvan ohjaaja, käsikirjoittaja ja toinen tuottaja Pauliina Punkki

💎 politiikan tutkija ja valtio-opin dosentti Tuija Parvikko

💎 toimittaja ja entinen kansanedustaja Eila Tiainen (Vas.)

💎 haastattelijana keskustelussa toimii Jyväskylän kaupunginvaltuutettu, Kino Auroran projektoristi ja rocktähti Rosa Heikkinen

Vuoden kotimaisiin dokumenttitapauksiin kuuluva Lumipalloefekti (2023, 90min.) kertoo Suomen historian suurimmista rikosoikeudenkäynneistä kuntapäättäjiä vastaan, joita puidaan edelleen Lapin käräjäoikeudessa, sekä niihin johtaneista uskomattomista tapahtumista ja niiden eskalaatiosta.

Vuonna 2010 6500 ihmisen ja 12 000 poron asuttamaan Kittilän kunta sai uuden kunnanjohtajan Kauniaisista saapuneesta feministisestä mediatutkijasta, Naisasialiitto Unionin Tulva-lehden perustajasta ja Vihreiden kunnallispoliitikosta Anna Mäkelästä.

Mäkelällä heräsi syy epäillä, että Levi Ski Resortin Jouni Palosaari on syyllistynyt laittomiin sisäpiirikauppoihin ja teki asiasta tutkintapyynnön poliisille. Kunnan poliittiset päättäjät kuitenkin peruivat tutkintapyynnön ja käynnistivät kunnanjohtajan erottamisprosessin.

Usein korruptiovapaaksi julistetun Suomen hyvävelikerho-toimintaa tarkasteleva dokumentti on kerännyt ansaittua huomiota ja kiitosta & sitä seuraava keskustelu kuuluu ehdottomasti kauden mielenkiintoisimpiin. Tervetuloa mukaan!

⭐️⭐️⭐️⭐️1/2, Kulttuuritoimitus
”Punkki hakee vastausta kysymykseen, kuinka nuoren, vihreän ja vieläpä naisen valinta kunnanjohtajaksi johti historiallisen mittakaavan kriisiin. Uusi johtaja ei ollutkaan kiltti ja nöyrä. Hän hakee vertauskohtaa omasta lapsuudestaan Torniosta, jolloin nuoren naisen rooli oli olla hiljaa ja vastata kuuliaisesti kysymykseen: kenenkäs tyttöjä sitä ollaan?”

⭐️⭐️⭐️⭐️, Helsingin Sanomat

⭐️⭐️⭐️⭐️, Savon Sanomat

⭐️⭐️⭐️⭐️, Episodi

Lumipalloefekti | Ohjaajavierailunäytös Jyväskylässä
keskiviikkona 18.10. klo 17:30
liput 14€/12€, täältä tai ovelta 17:00 alkaen

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen