Lounaispuiston leffapiknikllä 23.8. Hiljainen tyttö

Elokuun pimentyvien iltojen ehdoton tunnelmapläjäys Lounaispuiston leffapiknik järjestetään keskiviikkona 23.8. Jyväskylän Lounaispuistossa (Seminaarinkatu 34).

Vapaa pääsyinen tapahtuma alkaa klo 21, DJ KORVAKALEVIN johdatellessa piknik vieraita illaan tunnelmaan.

Klo 22 illan elokuvan nähdään:
HILJAINEN TYTTÖ (2022 / K7 / 1h 35min).

Katso elokuvan traileri

Hiljainen tyttö on hillitty mutta tunteikas draama, joka sijoittuu Irlannin maaseudulle ja kertoo koskettavan tarinan erään pikkutytön käänteentekevästä kesästä vuonna 1981. Monilapsisen perheen vanhemmilla on haasteita ruokkia koko lapsikatras ja uusi vauvakin on tulossa, joten vaitelias Cáit-tytär (Catherine Clinch) passitetaan kesälomaksi kauas sukulaisten maatilalle, täysin toisenlaiseen kotiin, mukanaan vain päällään olevat vaatteet. Sukulaispariskunnan (Carrie Crowley ja Andrew Bennett) huomassa Cáit saa vihdoin kokea olevansa rakastettu ja turvassa. Tytölle teroitetaan, ettei tässä kodissa ole salaisuuksia, kunnes eräänä päivänä hänelle selviää, ettei se ollutkaan totta.

Claire Keeganin Foster-kirjaan perustuva ja irlantilaisen Colm Bairéadin käsikirjoittama ja ohjaama, pääosin iirinkielinen elokuva on ollut festivaalimenestys. Se on tänä vuonna Oscar-ehdokkaana parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa ja on voittanut mm. parhaan elokuvan palkinnon Berliinin elokuvajuhlien Generation Kplus -sarjassa vuonna 2022.

MITEN VARUSTAUTUA LEFFAPIKNIKILLE?

Kannattaa pukeutua lämpimästi, että elokuvaillasta tulisi kaikin puolin lämminhenkinen kokemus. Mukaan voi ottaa vilttejä ja istuinalustoja tai vaikkapa oman retkituolin. Paikalle kannattaa tulla ajoissa, jotta löytää itselleen mieluisen katselupaikan.

Vapaapääsyisen Leffapiknikin järjestävät Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja Keski-Suomen elokuvakeskus.

Mahdollisesta säästä johtuvasta peruuntumisesta tiedotetaan erikseen mm. Keski-Suomen elokuvakeskuksen nettisivuilla www.ksek.fi ja some-kanavissa.

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen