LUX-palkinnon ehdokkaat ilmaisnäytöksissä toukokuussa!

Kino Auroran sivuilta voit nyt varata paikkasi toukokuun kolmeen vapaapääsyiseen LUX FILM DAYS -näytökseen! Sarjan elokuvat (Quo vadis, Aida? Pako ja Great Freedom) ovat ehdolla LUX-yleisöpalkinnon saajaksi tänä vuonna & ne esitetään kevään aikana ilmaisnäytöksissä kaikissa Euroopan unionin maissa, Jyväskylän kohdalla luonnollisesti Kino Aurorassa!

Ti 3.5. klo 19:00
QUO VADIS, AIDA? (2020)

Sarajevolaisen elokuvantekijän Jasmila Žbanicin kirjoittama ja ohjaama Quo vadis, Aida? on surullisen ajankohtainen kuvaus Euroopan lähihistoriasta ja kansainvälisen yhteisön epäonnistumisesta siviilien suojelussa sodan jaloissa. Vuonna 1995 Bosnian Srebrenicassa tulkkina toimiva Aida yrittää kaaoksen keskellä tehdä työtään ja suojata perhettään, samalla kun kaupungin vallannut serbiarmeija alkaa epäselvin päämäärin lastaamaan siviiliväestöä busseihin. Raadollinen ja koskettava elokuva keräsi vuoden 2021 European Film Awardseilla parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen ja parhaan pääosan palkinnon, joka myönnettiin Aidaa tulkitsevalle Jasna Đuričićille.

To 5.5. klo 19:00
PAKO (Flugt/Flee, 2021)

Tanskalaisen Jonas Poher Rasmussenin ohjaama animoitu dokumenttielokuva Afganistanista Tanskaan 80-luvulla paenneen Aminin tarinasta oli ehdolla mm. Oscar-palkinnon saajaksi parhaan kansainvälisen elokuvan, parhaan dokumentin ja parhaan animaation kategorioissa & on kerännyt ylistystä kaikilla merkittävimmillä kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Aminin ja tämän tämän tulevan aviomiehen haastatteluista sekä taidokkaasti käytetyistä arkistomateriaaleista koostuvaa elokuvaa on nimitetty vallankumoukselliseksi niin globaalin kriitikoiden piirin kuin elokuvayleisönkin puolesta.

To 12.5. klo 19:00
GREAT FREEDOM (2021)

Itävaltalaisen Sebastian Meisen ohjaama & Cannesin Un Certain Regard -sarjan tuomaripalkinnon voittanut Great Freedom tarkastelee vankilajärjestelmää ja homoseksuaalien kohtelua sodanjälkeisessä Saksassa. Vuonna 1945 Hans tuomitaan ensimmäisen kerran korkean turvaluokituksen vankilaan, rikoksenaan homoseksuaaliset teot. Ensimmäisen vankeusrangaistuksensa aikana Hans tapaa Viktorin, elinkautista murhasta istuvan homofoobikon, jonka kanssa Hansille syntyy vaikea ja monimutkainen suhde. Homoseksuaalisuutta rangaistavana rikoksena vuoteen 1969 asti pitäneessä Saksassa Hansin ja Viktorin suhde syvenee vielä kahden Hansille homoseksuaalisuudesta annettujen tuomioiden aikana, kuljettaen miesten tarinan aina vuoteen 1968 asti.

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää elokuvakolmikosta suosikkiaan LUX -yleisöpalkinnon saajaksi. Voit varata paikkasi näytöksiin ja lukea lisää itse palkinnosta ja äänestämisestä Kino Auroran sivuilla klikkaamalla tästä.

LUX FILM DAYS, Kino Aurora:

Ti 3.5. klo 19:00
QUO VADIS, AIDA?
2020, 103min.
ohj. Jasmila Žbanić

To 5.5. klo 19:00
PAKO
2021, 90min.
ohj. Jonas Poher Rasmussen

To 12.5. klo 19:00
GREAT FREEDOM
2021, 116min.
ohj. Sebastian Meise

Kaikki sarjan elokuvat on tekstitetty suomeksi. Nähdään elokuvissa!

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen