Kino Auroran elokuvavuosi 2022 käynnistyy tiistaina 25.1.

Kino Aurora käynnistää vuoden 2022 tarjoamalla valkokangaselämyksinä ajankohtaisimpia & vaikuttavimpia uutuuksia! Näytökset toteutetaan 20 hengen kapasiteetilla, teatterissa on maskisuositus. Ravintola Villa Ranan aukioloaikoja kannattaa tarkkailla Kulttuuritalo Villa Ranan Facebook & Instagram -sivuilta (@kulttuuritalovillarana) & sivuilta https://www.villarana.fi.

Vuoden ensimmäisellä esitysviikolla Kino Aurorassa on tarjolla:

Tiistai 25.1. klo 17:00Piemonten tryffelinmetsästäjät

Yhdysvaltalaisten mestarikuvaajien Gregory Kershawin ja Michael Dweckin sensaatiomaisen kaunis elokuva tutkii Italian Piemonten metsissä harvinaista valkotryffeliä metsästävien ikäihmisten ja heidän koiriensa välistä rakastavaa suhdetta, samoin kuin pitkän elämän myötä saavutettua tasapainoa, itsetuntemusta ja elämäniloa. Viiden tähden arvioita ja festivaalipalkintoja kerännyt visuaalisesti & henkisesti rikas elokuva on kuin pitkään kypsytetty lohturuoka kylmän talven keskellä.

Tiistai 25.1. klo 19:00Benedetta

”A tale of sex, blood and sacrilege.”

80-90 -luvuilla kulttikannuksensa Yhdysvalloissa hankkinut hollantilaisohjaaja Paul Verhoevenin (mm. RoboCop, Basic Instinct, Starship Troopers) Benedetta on yllättävä paluu elokuvanteon kärkeen! Cannesin Palme d’Or -sarjassa maailmanensi-iltansa saanut & arvostetun Cahiers du Cinéma -lehden vuoden 2021 top kymppiin sijoittunut maksimalistinen ja ohjaajansa häpeilemätöntä tyyliä jatkava elokuva on kuvaus ruton runtelemassa Italiassa 1600-luvulla vaikuttaneesta nunna Benedetta Carlinista, jonka tarina on filmatisoitu historioitsija Judith C. Brownin kirjan ”Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy” pohjalta.

Keskiviikko 26.1. klo 17:00Invisible Demons – Tuhon merkit

Joulukuussa Aurorassa vierailleen intialaisohjaaja Rahul Jainin pysäyttävä, ravisteleva ja äärimmäisen suorakatseinen dokumenttielokuva suurkaupunki Delhissä kumuloituvan ilmastokriisin todellisuudesta, jossa tappava kuumuus piinaa, tulvat ovat arkipäivää ja ilma on sairastuttavan huonolaatuista. Invisible Demons on elokuva, jota ei ole mukava katsoa, mutta joka jokaisen tulisi nähdä.

Keskiviikko 26.1. klo 18:30Annette

Maagisen realismin mestarin, ranskalaisen Leos Carax’n ohjauksessa ja kulttiyhtye Sparksin kirjoittamana ja säveltämänä syntynyt melodramaattinen, absurdi ja fantastinen Annette on rajoja väistelevä rock-ooppera ja draama, jonka pääosassa loistaa palvotun oopperatähti Annen (Marion Cotillard) ja kaufmanmaisen stand-up -taiteilija Henryn (Adam Driver) myrskyisä suhde. Elokuvaa omalaatuisimmillaan edustava Annette toi ohjaajalleen vuoden 2021 parhaan ohjaajan palkinnon Cannesissa!

Torstai 27.1. klo 17:00Spencer

”Stand very still and smile a lot.”

Mm. Pablo Nerudan ja Jackie Kennedyn elämää faktaa ja fiktiota sekoittaen kuvannut chileläisohjaaja Pablo Larraín tarkastelee Spencerissä Walesin prinsessa Dianan elämää ja sielunmaisemaa jouluna 1991, kun syömishäiriön, onnettoman avioliiton ja kuninkaallisen perheen väheksynnän väsyttämä prinsessa selviytyy velvollisuuksistaan hallitsijoidensa sosiaalisten pelien keskellä. Kristen Stewartin ylistetty & inspiroivasti esitetty suoritus Dianana on yksi vuoden 2022 vahvoista Oscar-veikkauksista!

Torstai 27.1. klo 19:30Hytti nro. 6

Vuoden elokuvatapauksen, Cannesin Grand Prix’in voittaneen ja Suomen Oscar -ehdokkuuden ja parhaan vieraskielisen elokuvan Golden Globe -ehdokkuuden ansainneen Juho Kuosmasen Hytti nro 6. -näytökseen on tätä kirjoittaessa jäljellä enää 1 lippu! Nopea ennättää!

Avausviikon elokuvat uusitaan seuraavasti:

Piemonten tryffelinmetsästäjät: torstai 3.2. klo 17:00 & tiistai 8.2. klo 17:00

Benedetta: torstai 3.2. klo 19:00

Invisible Demons – Tuhon merkit: keskiviikko 9.2. klo 19:00

Annette: torstai 10.2. klo 19:15

Spencer: Aamukino, perjantai 28.10. klo 10:00 (liput 8€) & keskiviikko 2.2. klo 19:00

Hytti nro. 6: tiistai 2.2. klo 17:00 & torstai 10.2. klo 17:00

Liput näytöksiin 12€/10€, saatavilla osoitteesta https://kinoaurora.fi/naytokset ja 30 minuuttia ennen elokuvan alkua Kino Auroran ovelta, jos lippuja riittää!

Nähdään elokuvissa!

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen