Kekrin erikoiset kylvää kauhua valkokankaalla pe 4.11. – la 5.11.

Kulttuuritalo Villa Ranan Musta marraskuu laskeutuu Kino Auroran salin hämärään valikoimalla valkokankaan kauhistuksia, jotka kekritulien tavoin kutsuu katsomoon niin haltiat, tontut, pirut kuin muutkin manalasta karanneet. Kekrin erikoisilla mässäillään ensi viikonloppuna 4.-5.11.

Jotta uuneja ei särjettäisi, kekrittäret, köyrihönttämöt ja kekripukit kestitään maksua vastaan Villa Ranan ravintolan antimilla, joista löytyy juotavat ja purtavat moneen makuun.

Pimeydessäkin pidetään liekki kirkkaana juhlistamalla vuoden kiertoa ja nauttimalla yhdessä hulvattomista kuin kammottavistakin hetkistä kuumottavien elokuvien parissa:

ELVIRA: MISTRESS OF THE DARK (1988 – K18)

Tämän gootti-ikonin kohdalla ei kulttimaineesta puhuttaessa voida liioitella. Itsensä Elvis Presleyn kehotuksesta Eurooppaan näyttelijän ja laulajan uraa 70-luvulla rakentamaan lähtenyt yhdysvaltalainen showgirl Cassandra Peterson paitsi kiersi Eurooppaa italialaisen rock-yhtyeen keulassa, myös esiintyi esimerkiksi Fellinin elokuvassa Rooma (1972). Hollywoodiin 80-luvulla palannut Peterson tuli tv-ohjelmassaan Movie Macabre luoneeksi Elvira-hahmon, josta tuli sensaatio yhdessä yössä. Julkisuudellaan sittemmin hyväntekeväisyystyötä erityisesti eläinten hyvinvoinnin ja AIDSin ehkäisemisen eteen tehnyt Peterson on 40 vuoden aikana iskostanut maailmanlaajuiseen tietoisuuteen Elviran niin syvästi, että hahmoa voidaan pitää lähes synonyyminä Halloweenille sekä kauhugenrelle.

Kauhukomediaklassikossa Mistress of the Dark televisiosta kuuluisa juontaja Elvira saa yllättäen tiedon, että on perinyt isotätinsä kartanon. Yön kuningattaren saapuessa pikkukaupunkiin suhtautuvat asukkaat tulokkaaseen nihkeästi, heidän joukossaan Vinny-setä, joka sattuu olemaan paha velho aikeissaan saada käsiinsä perheen vanhan loitsukirjan.

Luvassa on riemastuttavaa camp-meininkiä 80-luvun tapaan!

Katso Elvira: Mistress of the Dark traileri

Liput näytökseen Elvira: Mistress of the Dark pe klo 20.00

THE STUFF (1985 – K18)

Makuhermoja 1980-luvulla koetteli myös härskillä umamillaan scifi-kauhukomedia The Stuff, joka kysyi: Kuka syö ja ketä? Elokuvan VHS-julkaisun takakansi lupaa hyväskää:

The Stuff on jännitysleffa, mielikuvituksellinen sci-fi, jossa elokuvantekijät ja trikkiteknikot ovat yllittäneet itsensä. Jos tykkäät jälkiruuista, melko varmasti tämän elokuvan katsottuasi pidät niiden syönnissä pienen paussin, sillä leffan juoni rakentuu nimenomaan hyvältä maistuvan mutta vaikutuksiltaan merkillisen jälkiruuan ympärille. Ajattele, jos lusikallinen herkullista jugurttia olisikin jotakin muuta kuin jugurttia. Että se olisi elävää ainetta, jonkinlainen loiseläimen kaltainen juttu, jolla tottakai olisi omat tulevaisuuden suunnitelmansa meidän ihmisten pään menoksi. Hyi olkoon! Siis tosi mukavalla tavalla kammottava juttu, kunnon mielikuvitusjännäreiden ystäville.”

Tästä ei maitohappobakteereilla selvitä!

Katso The Stuff traileri

Liput näytökseen The Stuff pe klo 22.00

THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW (1975 – K12)

Let’s do the time warp again!

Kysytty, himoittu, kaivattu The Rocky Horror Picture Show dress-along -näytös nähdään jälleen Kino Aurorassa.

Liput näytökseen 15€ normivaatteissa tai 12€ pukeutuneena teeman mukaisesti.

Roimasti aikaansa edellä ollut 46-vuotias musikaaliklassikko aiheuttaa edelleen säännöllisiä vavahduksia ympäri maailman elokuvateattereita, niin hardcore-faneissaan kuin uusissa Rocky Horror -uskoon vihityissä, ansaiten kautta aikojen pisimpään teattereissa pyörineen limited release -elokuvan tittelin. Nyt spektaakkeli saadaan jälleen valkokankaalle myös Jyväskylässä!

Tervetuloa kiihkeälle matkalle Bradin ja Janetin kanssa syvälle tohtori Frank N. Furterin maailmaan – tapaa transseksuaalisen Transylvanian suurimman tieteentekijän lisäksi Riff Raff, Eddie, Magenta, Rocky ja muut ikoniset hahmot sekä uppoudu kauhun, scifin, B-elokuvien ja rock ’n’ rollin aistilliseen ylistykseen.

Come on to the lab and see what’s on the slab!

Katso The Rocky Horror Picture Show trailer

Liput näytökseen The Rocky Horror Show la klo 19.00

DARK GLASSES – MUSTAT LASIT (2022 – K18)

Giallo-kauhua pidetään amerikkalaisen slasher-elokuvan italialaisena edeltäjänä. Kutsuttiinpa sitä italo- tai giallo-kauhuksi, mysteereillä ja överillä gorella höystetyn genren ystävät tietävät, että Suspirian alkuperäisen version (1977) ohjannut ja ylistetyn uudistetun version (2018) käsikirjoittamisessa mukana ollut ohjaaja-maestro Dario Argento toimittaa.

Uusimmassa jännitysnäytelmässään legendaarinen Argento palaa giallo-muotoon luodessaan valkokankaalle tavaramerkkeinään tunnettujen mielipuolisen tarinan ja hyytävän soundtrackin varaan rakentuvan intensiivisen tunnelman. Argenton tärkeimpiin ohjausperiaatteisiin kuuluu, että näyttelijät heijastelevat rooleissaan enemmän omaa henkilökohtaista persoonaansa kuin niinkään luotuja roolihahmoja, ollen kenties yksi vaikuttava tekijä Argenton elokuvien omaleimaisessa mystiikassa.

Mustat lasit on auringonpimennyksen hämärtäneeseen Roomaan kuumana kesäpäivänä sijoittuva mukaansatempaava ja shokeeraava trilleri, jossa pimeyden airut ympäröi seuralaistyttö Dianan, sarjamurhaajan valitessa hänet kohteekseen. Paetessaan saalistajaansa Diana kolaroi autollaan ja menettää näkönsä. Ensishokista selvittyään Diana aloittaa päättäväisen taistelun henkensä puolesta, silminään ja puolustajanaan myös auto-onnettomuudesta selvinnyt pieni poika Chin. Murhaaja ei kuitenkaan anna periksi. Pelastuuko kukaan?

Katso Dark Glasses – Mustat lasit traileri

Liput näytökseen Dark Glasses – Mustat lasit la klo 22.00

KEKRIN ERIKOISET
4. – 5.11. KINO AURORASSA

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen