Dokumentti hoitoalan kriisistä & tekijävierailu huhtikuussa

Äärimmäisen ajankohtainen uutuusdokumentti ARMOTONTA MENOA – HOIVATYÖN LAULUJA (Susanna Helke, 2022) Kino Auroran huhti- ja toukokuussa! Ensimmäisessä näytöksessä torstaina 21.4. elokuvan käsikirjoittaja Markku Heikkinen, professori Taina Rantanen ja aluehallituksen 1. varapuheenjohtaja Ville Väyrynen ovat paikalla keskustelemassa elokuvasta.

Tampereen elokuvajuhlien ja DocPointin kotimaisten kilpailujen sarjojen pääpalkinnot sekä DocPointin yleisöpalkinnon ja Kirkon mediasäätiön palkinnon voittanut dokumentti käsittelee hoitotyön ammattilaisten ahdinkoa poikkeuksellisella tavalla: yksityistämisen, leikkauksien, tehokkuusajattelun ja voitontavoittelun väsyttämät vanhusten hoitajat ja äärimmäisen epäinhimilliseen asemaan ajetut hoidettavat vanhukset laulavat eri lajityyppien sävellysten tahdittamina omista karmivista ja tragikoomisista kokemuksistaan suoraan kameralle.

“Meitä on ohjeistettu, ettei saa kommentoida työnantajaa, nimeäni ei saa mainita, eikä työnantajaa. Päätin vaihtaa ammattia, jotta voisin olla päivittäin tekemättä moraalin vastaisia päätöksiä.”

Synkkien realiteettien keskellä huumori on absurdia ja mustaakin mustempaa: älyteknologiapöhinässä kehitetty edistyksellinen hoivarobotti ei ymmärrä vanhuksien puhetta, hoitajan ääntä ei saada kuulumaan vanhusten etälounastunnilla. Hoidon kaupallistamisen seuraukset ja hoitajien ja hoidettavien hyvinvoinnin alasajo taloudellisen maksimin saavuttamiseksi näkyy kaikkialla hoiva-alalla & tässä elokuvassa se myös kuuluu.

Musikaalia, dokumenttielokuvaa ja arvokkaan vanhuuden ja inhimillisen työn puolesta tehtävää aktivismia yhdistävä Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja (92min.) suututtaa, naurattaa, itkettää ja puhututtaa. Yksi vuoden tärkeimmistä kotimaisista elokuvista on nähtävillä Kino Aurorassa huhti-toukokuussa, liput näytöksiin nyt myynnissä Kino Auroran sivuilla (klikkaa tästä).

“Me olemme kestävyysvaje, me olemme väärinpäin kääntyneen pyramidin lavea latva.”

Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja Kino Aurorassa:

🔴 to 21.4. klo 17:00 + tekijävierailu

🔴 ke 27.4. klo 19:00

🔴 ti 3.5. klo 17:00

🔴 to 12.5. klo 17:00

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen