Arvottomat -näytös, kuvauspaikkakierros sekä näyttely Rutalahdella 12.8.

“Surullinen tapaus – sellaista on vapaus.”

Mika Kaurismäen kulttiteos Arvottomat (1982) ensi viikon perjantaina esillä Rutalahdella elokuvanäytöksen, kuvauspaikkakierroksen ja näyttelyn voimin!

40 vuotta sitten valmistunut kotimaisen roadmovien klassikko ARVOTTOMAT esitetään perjantaina 12.8. klo 22:00 Rutalahden Letkaliiterin ainutlaatuisessa miljöössä. Näytöksen järjestää yhteistyössä Rutalahden nuorisoseura & Kino Auroraa pyörittävä Keski-Suomen elokuvakeskus. Liput näytökseen 10€.

Kuva: Arvottomat (1982)

Arvottomien ystävien kannattaa hakeutua paikalle kauempaakin, sillä harvinaisen valkokangasesityksen lisäksi Rutalahdella järjestetään klo 18:00 alkava ilmainen kävelykierros, jossa kierretään elokuvan kuvauspaikkoja! Lisäksi Letkaliiterillä on esillä teoksia elokuvan maisemia esittelevästä näyttelystä “Arvottomien Suomi – silloin ja nyt” sekä kokoelma kritiikkejä ja aikalaiskirjoituksia elokuvasta.

Tapahtuman mediatiedotteessa todetaan:

”Kesällä 1981 veljekset Aki ja Mika Kaurismäki kiertelivät ympäri Suomea etsimässä kuvauspaikkoja elokuvaansa Arvottomat. Yhtenä ideana oli löytää katoavaa suomalaista maisemaa ja tallentaa sitä ennen kuin Suomi olisi pelkkää Sokosta ja huoltamoketjuja. Seuraavana kesänä he palasivat Rutalahteen, jossa leffaan kuvattiin muutama kohtaus. ’Sympaattinen pikkukylä’, muistelee ohjaaja Mika Kaurismäki.

Arvottomien ensi-ilta oli syksyllä 1982 ja sen katsotaan olevan lähtölaukaus Kaurismäki-ilmiölle ja käännekohta suomalaisessa elokuvassa. Arvottomat on roadmovie, joka vie meidät takaisin Suomeen, jota ei ehkä koskaan ollut, mutta jonka maisemista jokainen tunnistaa jotain. Elokuvan kuvauspaikoista moni on jo kadonnut.”

Voit lukea Rutalahden kuvauksista muistoja sisältävän tiedotteen kokonaisuudessaan elokuvakeskuksen kotisivuilta klikkaamalla tästä.

Sivulta löydät myös ohjeet ennakkolippujen varaamiseen, kävelykierrokselle ilmoittautumiseen sekä ruokailun varaamiseen Letkaliiterin vierailun yhteyteen!

Tärkeintä on lähteminen: Arvottomat (Suomi 1982, Mika Kaurismäki, 119min.) + Arvottomien Suomi -näyttely + kuvauspaikkakierros Rutalahdella perjantaina 12.8. Tervetuloa!

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen