Yhteinen unelma – Syksyn katalogi julkaistu

Teksti on julkaistu Kino Auroran ohjelmistokatalogissa syksyllä 2021. Tutustu koko katalogiin Issuu-palvelussa.

Käsissäsi on Kino Auroran ensimmäinen ohjelmistokatalogi, joka kattaa uudessa elokuvateatterissa elo – joulukuussa 2021 nähtävän ohjelmiston. Tämän ohjelmiston on koostanut Keski-Suomen elokuvakeskus ry ja sen elokuvia rakastavat ihmiset, kukin omien mieltymystensä ja erityisalojensa mukaan.

Yhdistävänä tekijänä ohjelmistoon valikoiduissa teoksissa toimii halu tarkastella maailmaa laajasti elokuvan kautta. Elokuva on eskapismin ja viihteen ohella peili paitsi itseemme, myös elämään ja yhteiskuntaan ympärillämme. Sen kautta saamme mahdollisuuden jäsentää omaa kokemustamme ihmisenä olemisesta ja tutustua maailmoihin, joissa kokemus elämästä on omaamme verrattuna erilainen.

Kino Aurora tarjoaa teemasarjoja, festivaaleja ja tapahtumia, vaihtuvaa viikko-ohjelmaa ja elokuvakeskuksen vakiintuneita esityssarjoja. Yhdessä nämä luovat kokonaisuuden, jossa maailma on esillä kaikessa hyvyydessään ja virheellisyydessään.
Teemasarjoissa ovat edustettuna naisohjaajien työt, rakkaustarinat, eläinten maailmaan sukeltavat elokuvat sekä Wim Wenders -ohjaajasarja, joka kerronnallaan kuljettaa katsojaa maailman ympäri. Syksyn festivaalikattauksen muodostavat lokakuun LAIKKU -lastenelokuvafestivaali ja marraskuun Arktisen Upeeta -festivaali. Lisäksi tarjolla on leffapiknikkejä, säestettyjä näytöksiä, brunsseja sekä elokuvakeskuksen vakiintuneet ja vapaapääsyiset sarjat Minikino ja Kino Hopea!

Oma elokuvateatteri on unelma, jonka kautta haluamme nostaa esiin laaja-alaisesti elokuvan tekijöitä ja heidän teoksiaan. Kino Aurora rikastuttaa kuvan ja äänen kautta saatavien kokemusten kenttää kaupungissamme ja tarjoaa elokuvan rakastajille oman yhteisön, jossa vaikuttaa ja vaikuttua, keskustella ja ottaa osaa.

Tervetuloa mukaan unelmoimaan ja toimimaan!