Jussi-palkittu käsikirjoittaja etävieraana Skavabölen pojat -näytöksessä 25.10.

Ilokivessä järjestettävällä KAVI -aluesarjalla on kunnia näyttää maanantaina 25.10. klo 18:00 alkaen viimeisellä kolmella elokuvallaan (Miami 2017, Marian paratiisi 2019 & Tove 2020) kansainväliseen suosioon nousseen Zaida Bergrothin debyyttiohjaus Skavabölen pojat (2009) 35 millisenä filmikopiona!

Näytöksen jälkeen elokuvan yhdessä Antti Raivion ja Zaida Bergrothin kanssa käsikirjoittanut Jan Forsström osallistuu etäyhteyksitse keskustelutilaisuuteen elokuvasta ja sen kirjoittamisesta. Forsström tienasi yhdessä Raivion ja Bergrothin kanssa ansaitusti parhaan käsikirjoituksen Jussi-palkinnon elokuvan ilmestymisvuonna.

Kuva: Jan Forsström, Kokkola-lehti

Skavabölen pojat
MA 25.10. klo 18:00
Ilokivi (Keskussairaalantie 2)
KAVI 35 mm
Liput ovelta 30min. ennen näytöksen alkua tai etukäteen täältä.

”Zaida Bergrothin esikoisohjaus Skavabölen pojat (2009) on suomalais-saksalainen yhteistuotanto. Antti Raivion samannimiseen näytelmään perustuva draama on kuvaus perheen hajoamisesta 1970- ja 80-lukujen Suomessa. Tarinan keskiössä ovat veljekset Rupert (Lauri Tilkanen / Ilmari Järvenpää) ja Evert (Iiro Panula / Onni Tommila), joihin vanhempien (Leea Klemola, Martti Suosalo) avioero ja isän alkoholismi jättävät jälkensä.” (Elonet)

LEHDISTÖARVIOT

Antti Raivion Skavabölen pojat on yksi 1990-luvun suurista kotimaisista näytelmistä. Nyt sen pohjalta on syntynyt nuoren naisohjaajan upea esikoispitkä, joka on vahva ehdokas vuoden parhaaksi kotimaiseksi elokuvaksi,

Skavabölen pojissa on loistava tarina ja sen arvoinen käsikirjoitus. Materiaaliin oikean herkkyyden omaava Bergroth todistaa olevansa ilmiömäinen henkilöohjaaja. Erityisesti tämä näkyy lasten ja nuorten ohjaamisessa. Poikia eri ikäisinä tulkitsevat Lauri Tilkanen ja Iiro Panula sekä Ilmari Järvenpää ja Onni Tommila ovat kaikki erinomaisia. Leea Klemola ja Martti Suosalo tekevät äitinä ja isänä pysäyttävän hienot ja syvältä kouraisevat suoritukset.

Tuomas Riskala (Iltalehti 4.9.2009)

Kuva: Skavabölen pojat

Tervetuloa näytökseen!

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen