Kinokonsertti: Prinssi Ahmedin seikkailut

Kino Auroran kevätkauden huipentaa livesäestetty animaatioklassikko Prinssi Ahmedin seikkailut!

Liput 15€ (norm.) / 12€ (lapset alle 15v, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)

Elokuva on saanut inspiraationsa Tuhannen ja yhden yön tarinoista, ja siinä seurataan nimihenkilö Ahmedin uskomattomia seikkailuja maagisessa maailmassa, missä hän kohtaa pahoja noitia, prinsessoja, demoneita sekä Aladdinin taikalamppuineen. Jännittävyydestään huolimatta elokuva soveltuu myös perheen pienimmille.

Elokuvan ohjaaja, saksalainen Lotte Reiniger (1899-1981) tunnetaan animaatioelokuvan pioneerina ja erityisesti siluettitekniikalla tehdyistä animaatioistaan. Reiniger kuvitti animaatioillaan usein nimenomaan satuja. Vuonna 1926 valmistunut Prinssi Ahmedin seikkailut on vanhin tähän päivään asti selvinnyt kokoillan animaatioelokuva.

Elokuvan säestää pianotaiteilija, kapellimestari, sovittaja ja säveltäjä Lasse Hirvi. Lasse on työskennellyt jo 40 vuotta musiikin ammattilaisena rytmimusiikin eri sektoreilla sekä klassisen musiikin puolella. Tällä hetkellä Lasse toimii Jyväskylän kaupunginteatterin kapellimestarina ja esiintyy muissakin musiikillisissa konteksteissa ajan niin salliessa; mm. isännöi lauluklubeja, säestää ja johtaa konsertteja sekä soittaa jazzia eri yhteyksissä.

Huom: tähän erikoishinnoiteltuun näytökseen ei voi varata lippuja tai käyttää sarjakorttia.