Elokuva TEMPLATE

Näytökset ja liput


Elokuvan tiedot


Ikäraja: 7
Kesto: 1h 33min
Lajityyppi: Dokumentti
Valmistumisvuosi: 2020
Ohjaaja: Victor Kossakovsky
Kieli: Alkuperäinen
Tekstitys: Ei tekstitystä

Kokeellisen elokuvan mestarin Victor Kossakovskyn ohjaama ja Joaquin Phoenixin tuottama Gunda on suodattamaton ja suorakatseinen kuvaus norjalaisella maatilalla elävästä Gunda-emakosta ja hänen jälkikasvustaan, joka tuo mestarillisen kuvauksen ja äänisuunnittelun sekä kuvauskohteidensa koskemattomuuden kautta eläinten elämän iholle intiimillä ja ravistelevalla tavalla.

Gunda porsaineen elää ympäristössä, jota ihmiset toisinaan nimittävät “eettiseksi”, sillä heille on sallittu tehotuotantoeläimille varattuja häkkejä suurempi liikkumatila ja vapaus, mutta kuten elokuvan katse meille näyttää, ei ole olemassa eettistä tapaa kasvattaa tuntevaa, ajattelevaa ja elävää olentoa ruoaksi.

Gunda on yksi tämän vuoden pohjoismaisen elokuvapalkinnon saajaehdokkaista. Näytös on Gundan osalta osa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin toteuttamaa R&A-kiertuetta.

Alkukuvana Gundalle nähdään Joel Karppasen A Nature Documentary (Luontoelokuva, Suomi 2021, 11min.), ekokriittinen essee-elokuva simuloidusta luonnosta, jossa vanhat luontodokumentit, uutisfilmit ja matkailumainokset yhdistyvät nykypäivän kuvastoon luontokuvauksen kulisseista.

Kaikki Arktisen Upeeta XXII -festivaalin näytökset näet täältä.