Elokuva TEMPLATE

Näytökset ja liput


Elokuvan tiedot


Ikäraja: 16
Kesto: 1h 17min
Lajityyppi: Dokumentti
Valmistumisvuosi: 2022
Ohjaaja: Jennifer Rainsford
Kieli: Japani
Tekstitys: Englanti

Suomen ensi-ilta. Maaliskuun 11. päivänä vuonna 2011 valtaisa maanjäristys ja tsunami iski Japanin rannikolle. Hetkessä tuhansia ihmis- ja eläinhenkiä, koteja sekä lukematon määrä henkilökohtaisia tavaroita ja muistoja imeytyi valtamereen. Merivirrat kuljettavat onnettomuuden tuhoja tänäkin päivänä Japanin rannikolta Hawaijin saaristolle saakka.

Esseistisessä dokumenttielokuvassa ALL OF OUR HEARTBEATS ARE CONNECTED THROUGH EXPLODING STARS ruotsalainen kuvataiteilija ja elokuvantekijä Jennifer Rainsford seuraa näitä merivirtoja ja kutoo yhteen pysäyttävän kertomuksen menetyksestä ja selviämisestä, kaikkea elävää yhdistävästä alun ja lopun hengitysliikkeestä, tuhosta ja rakentamisesta. Esimerkkinä voidaan nähdä japanilainen Yasu, joka on laitesukeltanut tsunamista asti löytääkseen mereen huuhtoutuneen vaimonsa jäänteet & on samalla löytänyt sukeltamisesta itselleen uuden yhteisön ja merkityksen. Elämä on tuhon jälkeen jatkunut ja rakentunut uudestaan maalla ja merellä & tätä havainnollistaessaan Rainsford saattaa katsojan visuaaliselle matkalle kaiken olemassa olevan yhteenkytkeytyneisyyteen.

Vuoden koskettavimpiin ja moniulotteisimpiin töihin lukeutuva luontoelokuvaa, taide-elokuvaa ja dokumenttia yhdistävä mosaiikki tuhosta ja rakentamisesta sai ensi-iltansa maailman arvostetuimpiin lukeutuvan dokumenttifestivaali Visions du Réelin ohjelmistossa & nähdään ensimmäisessä Suomen esityksessään Arktisessa.