Elokuva TEMPLATE

Näytökset ja liput


Elokuvan tiedot


Ikäraja: S
Kesto: 1h 20min
Lajityyppi: Installaatio
Valmistumisvuosi: 2020
Ohjaaja: Ellie Ga
Kieli: Englanti
Tekstitys: Ei tekstitystä

Ensimmäistä kertaa Suomessa: new yorkilaisen mediataitelijan ja kirjailijan Ellie Gan video-installaatiot GYRES & QUARRIES!

Valopöytää vasten esitettyjen Gan ottamien valokuvien ja taiteilijan itsensä kertomien tarinoiden kautta nämä lyhytelokuvat muodostavat kiehtovan ja tajunnanvirtaisen, mutta informatiivisen ja koskettavan jatkumon.

GYRES, suomennettuna “pyörre”, käsittelee lähtökohdaltaan valtavia merivirtoja, jotka kuljettavat ihmisten hylkäämää romua, luonnonmullistusten uhrien henkilökohtaista omaisuutta sekä pullotettuja rukouksia maapallon puolelta toiselle, samoin kuin hukkuneiden turvapaikanhakijoiden ruumiita. Näitä hypnoottisella flowlla kerrottuja pieniä ja toiveikkaita sekä suuria ja traagisia tarinoita kehystää taiteilijan intiimit kertomukset ja vertaukset omasta ja perheensä elämästä.

QUARRIES jatkaa tarinaa samalla valokuvien ja narraation yhdistelmällä käsitellen kiveä, ottaen lähtökohdakseen Kenian muinaishistorialliset kivityökalut sekä Lissabonin tiet päällystäneiden kivimuurareiden työt. Samalla Ga kuljettaa katsojaa mukanaan saumattomasti mm. neurobiologian laboratorioiden ja kylmän sodan aikaisten “uudelleenkouluttautumiskeskusten” kivikytkösten kautta henkilökohtaisen perhetragedian käsittelyyn.

Voit katsoa pätkän Gyresistä täällä.

Ellie Ga osallistuu näytöksen jälkeen etänä Q&A -sessioon. Lue lisää täältä.