Elokuva TEMPLATE

Näytökset ja liput


Elokuvan tiedot


Ikäraja: 7
Kesto: 1h 29min
Lajityyppi: animaatio
Valmistumisvuosi: 2009
Ohjaaja: Wes Anderson
Kieli: Englanti
Tekstitys: Suomi

Rakastetun lastenkirjailijan (mm. Jali ja Suklaatehdas) Roald Dahlin Kekseliäs kettu -kirjaan perustuva ja Wes Anderssonin ohjaama Fantastic Mr. Fox on älykäs ja nauruhermoja kutkuttava stop motion - teräväpiirtoanimaatio. Se on tarina kekseliäästä ketusta, Mr. Foxista, joka saa nerokkaan idean ryövätä kolmelta häijyltä tilanomistajalta – Pösöltä, Pärskältä ja Papulta.

Mr. Fox asuu vaimonsa ja poikansa kanssa tasaista kettujen elämää kotionkalossaan. Mr. Fox on kuitenkin kyllästynyt tylsään sanomalehtityöhönsä ja on alkanut kaipaamaan entistä todellista ketun elämäänsä, johon kuului jännittävät kanavarkaudet. Jännitystä hakien ja tietenkin vaimoltaan salassa hän päättää lähteä ryöstöretkelle opossumiystävänsä hölmön Kylien kanssa. Ryöstelyn kohteeksi joutuvat kolme pihiä ja ilkeää tilanomistajaa - suunnattoman lihava kanankasvattaja Pösö, pömppömahainen kääpiö Pärskä ja lyijykynän laihan omenaviininvalmistaja Papu. Tilanomistajat eivät katso ryöstelyä hyvällä ja tekevät yhdessä katalan suunnitelman saadakseen ketun hengiltä. Mutta he joutuvat kohtaamaankin itseään ovelamman vastustajan.

Elokuvan äänirooleissa kuullaan huikean roolin Mr. Foxina tekevä Georg Clooney, Meryl Streep hänen lempeän tiukkana vaimonaan ja Jason Schwartzman isänsä suosiota hakevana poikana. Muissa äänirooleissa mm. Bill Murray ja Owen Wilson.

Media-avain suosittelee elokuvaa 7-12 vuotiaille.
Linkki suosituksiin.