Elokuva TEMPLATE

Näytökset ja liput


Elokuvan tiedot


Ikäraja: 12
Kesto: 2h 0min
Lajityyppi: draama, jännitys
Valmistumisvuosi: 2021
Ohjaaja: Roope Olenius
Kieli: Englanti
Tekstitys: Suomi

Torstaina 3.11. klo 17.00 elokuvan ohjaaja Roope Olenius sekä käsikirjoittaja ja pääosan esittäjä Veera W. Vilo paikalla keskustelemassa elokuvasta näytöksen jälkeen.

Free Skate on taitoluistelumaailmaan sijoittuva rohkea ja anteeksipyytelemätön nuoren naisen kasvutarina, jossa lupaava taitoluistelija loikkaa Venäjältä Suomeen paetakseen epäinhimillisiä olosuhteita. Valoisasta tulevaisuudesta ja uusista mahdollisuuksista huolimatta menneisyys ei päästä häntä kahleistaan. Hän tajuaa, että vaikean menneisyyden kohtaaminen on ainoa reitti maailman huipulle.

Draama-trilleri on Roope Oleniuksen toinen ohjaustyö. Veera W. Vilon käsikirjoituksen inspiraationa ovat toimineet Vilon omat kokemukset huippuvoimistelijana, ystävien kokemukset huippuvoimistelijoina, huippuluistelijoina ja ballerinoina, sekä maailmalta kuullut järkyttävät uutiset, huhut ja tarinat naisurheilun ja tanssin maailmasta, jotka ovat nousseet otsikoihin entistä useammin #metoo -kampanjan myötä. Elokuva valottaa taitoluistelun rankkoja ja vaativia harjoitusmetodeita ja rutiineja, ja paljastaa valitettavan yhteyden naisurheilun ja ihmiskaupan välillä.