Elokuva TEMPLATE

Näytökset ja liput


Elokuvan tiedot


Ikäraja: 7
Kesto: 1h 52min
Lajityyppi: draama, fantasia
Valmistumisvuosi: 2021
Ohjaaja: Mia Hansen-Løve
Kieli: Englanti
Tekstitys: Suomi

Cinemanse tuo elokuvateattereihin elokuvan Kohtauksia eräältä saarelta (Bergman Island), joka sai maailman ensi-iltansa Cannesin elokuvafestivaalin kilpasarjassa.

Kohtauksia eräältä saarelta on kunnianosoitus Ingmar Bergmanille, mutta siinä missä Bergmanin elokuvat voivat repiä sielun auki, on ohjaaja Mia Hansen-Løven ote lumoava ja leikkisä. Elokuva oli Rakkautta ja Anarkiaa elokuvafestivaalin päätösgaala-elokuva ja sen pääosissa nähdään Tim Roth (The Hateful Eight, Pulp Fiction) ja Vicky Krieps (Phantom Thread, Das Boot) ja Mia Wasikowska (Jane Eyre, Crimson Peak).

Ohjaaja Mia Hansen-Løve on palkittu Berlinalessa parhaana ohjaajana elokuvasta Tämän jälkeen (L’Avenir). Hänen elokuviaan on nähty lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla ja Hansen-Løve on myös näytellyt muun muassa Oliver Assayasin ohjauksessa sekä toiminut Cahiers du Cinema -lehden kriitikkona.

SYNOPSIS
Elokuvantekijät Tony (Tim Roth) ja Chris (Vicky Krieps) matkustavat kesäksi Fårön saarelle, joka oli sekä Ingmar Bergmanin inspiraation lähde että lopuksi myös hänen viimeinen kotinsa. Bergmanin elokuvia ihaileva pariskunta toivoo löytävänsä saarelta kipinää omiin käsikirjoituksiinsa. Tunnelmaan on helppo päästä heille valitussa mökissä, jossa ”elokuvaa, joka sai miljoonat eroamaan”, on kuvattu.
Urallaan pidemmälle ehtinyt Tony edistää uutta käsikirjoitustaan joutuisasti, ja nauttii saaren elokuvaturisteille suunnatusta tarjonnasta. Chris sen sijaan kokee tunnelman ristiriitaisena. Miten maailman ahdistavimmat elokuvat on voitu kirjoittaa näin kauniissa paikassa, hän miettii. Lopulta Chris pääsee vauhtiin omassa tarinassaan, jonka keskiössä ovat ystäviensä häihin tulleet nuoruuden rakastavaiset Amy (Mia Wasikowska) ja Joseph (Anders Danielsen Lie) jotka vetävät toisiaan puoleensa kuin magneetit.